Egon i Oreda

Läs Anders Carlbergs trilogi om kantorsfamiljen Carlberg i Tjureda och inte minst Egon. Det skulle kunna handla om vilken pojke som helst, från vilken liten by som helst. Men så är det alltså inte.
egon1

Egon i Oreda

Läs Anders Carlbergs första bok i serien handlar om kantorsfamiljen Carlberg i Tjureda.

Länk till Adlibris

 

 

Egon i Oreda igen

”Nu är Egon i Oreda tillbaka igen. Inte den lille Egon som just trampat ur barnskorna utan mellanstadiepojken som iakttar världen i ett vidare perspektiv av kunskap och erfarenhet. Det är samme Egon som får lära sig mer av livets hårda skola i en tuff pojkklass i den stora staden. Här får läsaren en ny inblick i vad det var som formade den vuxne Egon till en berättare som skriver sina minnen med både insikt och humor. Detta är en skildring av pojkår som skulle kunna vara förlagda till vilken bygd som helst men som ägde rum i just Oreda.”

Länk till Adlibris

 

 

 

 

egon3Egon drar vidare

Tillsammans med familjen flyttar Egon till Lökered (Lekaryd) strax utanför Alvesta (Aringsås, en mycket mera centralt belägen och modernare by än Oreda.) Ändå är Egon, nu 14 år, samme Egon, busig som förut, men nu även storfiskare, omutlig bandymålvakt, mopedryttare och nyförälskad, men som alltid med otur i kärlek.

Länk till Books on demand